A mi robił paznokietki facet i powiem wam, że byłam bardziej zadowolona niż jak robiła mi wcześniej dziewczyna. Był bardziej dokładny, nie podchodziło mi powietrze bokami, były bardziej wypracowane. Na początku głupio się czułam, on też, bo mam maciupkie ręcę i paznokietki, ale potem już się dograliśmy
Cóż, zawód stylistki/stylisty to praca jak każda inna. Jeśli facet ma talent i potrafi precyzyjnie wykonywać takie zdobienia, a przy tym naprawdę interesuje się kosmetyką, to czemu nie? Mężczyźni zajmują się masażem, kosmetyką pielęgnacyjną i dermatologią estetyczną, więc stylizacja i przedłużanie paznokci dla wielu z nich też może się okazać atrakcyjna Moim zdaniem facet na takim stanowisku może się poniekąd sprawdzić równie dobrze, bo dysponuje jakby innym punktem widzenia na kobiece dłonie i to może stanowić w jego przypadku nawet dodatkową zaletę.
_________________ Masz pytania dotyczące forum, jakąś sprawę do Administracji, bądź chcesz zgłosić problem? Pisz na PW.
znam kilku mężczyżn stylistów paznokci, najmłodszy ma 18 lat (jest tylko po kursie), ale paznockie w ich wykonaniu wyglądają nieziemsko, oczywiście nie każdemu muszą się podobać pióra czy koronki na paznokciach, ale oni potrafią tak wkomponować ozdoby, że nic dodać nic ująć.
A co do opini o szkodliwości tipsów czy też innych metod, to tak jak Justyna pisała, znajdzie się taka niezadowolona, doczyta coś na forum, sama ubarwi i powstaje mit na temat szkodliwości którejś metody na paznokcie, a tak naprawdę stylistka z prawdziwego zdarzenia, tzn. znająca się na tym co robi, posiadająca odpowiednie kwalifikacje tak zrobi paznokcie, że w trakcie ich noszenia i po ich zdjęciu naszym naturalnym paznokciom nic się nie stanie i nie będzie na nich śladu noszenia sztucznych.
To prawda ale nie myślałam, że już mężczyźni zajmują się robieniem paznokci no cóż skoro są damskimi fryzjerami to czemu i nie paznokcie:)) W mojej okolicy na pewno takiego faceta nie ma a szkoda może bym poszła specjalnie pomalować jakiś wzorek:D:D
Amica Pomogła: 2 razy Wiek: 18 Dołączyła: 06 Maj 2009 Posty: 1452 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 2009-12-04, 11:28
zapewno mezczyzni idą tam zeby na kobiety popatrzec
trosze pedalkowaci zawsze tam ci mezczyzni sa;d mi taki jeden ost u fryzjera wlosy myl i czesal;d bk;d uwielbiam jak mi ktos glowe myje;d ale za wlosy ciagnal cholernie;d wogle jakims uczniem chyba byl bo go pouczali i poganiali;d smiesznie troche;d
Amica Pomogła: 2 razy Wiek: 18 Dołączyła: 06 Maj 2009 Posty: 1452 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 2009-12-06, 21:23
hehehe :]
ja znam jedngo ktory poszedl do tej szkoly bo klasa samych lasek
Wg mnie to nie przypadek, że tylu facetów jest sławnymi fryzjerami (zarówno w Polsce jak i za granicą) - po prostu niektórzy mają dryg do tego i tyle, tak samo może być z paznokciami. W końcu w pracy stylisty/stylistki paznokci konieczna jest zarówno precyzja, wyobraźnia, jak i poczucie estetyki, a wielu mężczyzn, ma 3 te cechy na bardzo wysokim poziomie.
_________________ Masz pytania dotyczące forum, jakąś sprawę do Administracji, bądź chcesz zgłosić problem? Pisz na PW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum