Pomogła: 7 razy Wiek: 25 Dołączyła: 08 Lip 2006 Posty: 1077 Skąd: Polska
Wysłany: 2007-07-04, 09:03
Oczyszczanie twarzy.
Spróbować samemu wycisnąć.
_________________ ___________________________________
Zawsze mówię co myślę bez ogródek. Więc nie ma co się obrażać jeżeli usłyszysz ode mnie to co o Tobie lub Twoich postach myślę
Buziaki
Wysłany: 2007-07-09, 21:06
a no doklanie czekoladowa ! rozszerzone pory mozna zwezac przy pomocy dobrych masek sciagajacych oczywiscie oczyszczanie manualne i zaraz po oczyszczaniu koniecznie dobra maska sciagajaca bo jak mi sie wydaje to masz pewnie cere tlusta? sa tez inne metody ale drastyczne bardziej np zluszczanie dziala korzystnie na zaskorniki i wyrownuje skore jesli bedziesz myslec o takim zabiegu to konieczna konsultacja z dobrym dermatologiem badz dabra kosmetyczka
Jesli chodzi o pielegnacje domowa, to jak kolezanka wczesniej wspomniala pomoc moga maseczki sciagajace.
Nalezy je systematycznie stowac, 2x-1x w tygodniu.
Super sprawdzaja sie maseczki z glinki czerwonej lub na zmiane z biala.
http://www.arpol-fr.com.pl http://www.glinka.com.pl
Jesli skora jest mieszana, to co 1,5 tygodnia wykonujemy peeling.
Przy cerze bardziej tlustej, raz wy tygodniu i nie czesciej!!!
I jesli masz mozliwosc, to polecam rowniez zabiegi w salonie kosmetycznym.
aga wawa
Wysłany: 2008-01-07, 11:01
jesli masz rozszerzone pory to spróbuj zrobic serie zabiegow galwanizacji u kosmetyczki,
naprawde zwęża je tylko nie mozesz mieć zmian zapalnych na buzi
Maseczki dzialaja na gora 2 dni:/ Ja tez mam taki problem, na policzkach i martwie sie, ze to sie nigdy nie skonczy:( Bo jak obserwuje u kolezanek mojej starszej siostry, to te, ktore kiedys mialy, nadal maja, a sa juz ok.30-stki! Ale sa preparaty, ktore naprawde dzialaja, tylko niestety sa dosc drogie i trzeba je uzywac caly czas. Sprawdzilam Pore Genius Heleny Rubinstein i Idealist Estee Lauder i bylam zachwycona obojgiem:) Do tego lecza niedoskonalosci i po ok. miesiacu przestaja wychodzic pryszcze!:) Chociaz niestety, zaskorniki i tak zostaja:/ Ale i tak szczerze polecam:)
Dobrze, że chociaż zaskórniki leczą, te rozszerzone por5y chyba na wieczność nam zostaną a wyciskać to nie proponuję bo wtedy pozostają plamy na twarzy a to chyba jest jeszcze gorsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum