|
Forum Eversun - Moda, Uroda, Kosmetyki Nowości kosmetyczne, kosmetyka profesjonalna, fitness, zdrowy styl życia. Nowinki ze świata mody.
|
| Solarium |
| Autor |
Wiadomość |
Joziu83 
|
Wysłany: 2008-03-12, 21:51 Solarium
|
|
|
Witam!
Mam pytanko:
Od czego zalezy intensywnosc i szybkosc opalania na solarium? Wiem ze sa teraz lampy brazujace i podwojnie brazujace ale chodzi mi o zwykle lampy, czy tylko od mocy lamp bo spotkalem sie z lampami o mocy od 160W do 225W czy tez od ilosci lamp czy moze jakis wplyw maja same lozka, odleglosc lamp od ciala...?itd bardzo bylbym wdzieczny jezeli ktos by mi to wszystko wyjasnil.
A moje drugie pytanko to czym sie roznia lampy wysokocisnieniowe od niskocisnieniowych?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam  |
|
|
|
|
 |
Eversun 

Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Cze 2005 Posty: 221 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2008-03-14, 12:20
|
|
|
Na mocną opaleniznę wpływa kilka czynników.
Moc lamp im większa moc szybsza opalenizna, ale i skrócony czas opalania.
Obecnie najmocniejsze lampy mają 225 W. Ilość lamp też ma wpływ na moc opalenizny, ale można, użyć mniejszą ilość lamp a zastosować dobry system zwierciadeł i efekt będzie podobny. Podobnie jest też jak jest mniejsza ilość lamp , ale bliżej ciała, podobny efekt mozna uzyskać przy większej ilości lamp a większym oddaleniu od ciała. Niektórzy nie lubią jak mało miejsca jest w łóżku opalającym. |
_________________ Born to be V.I.P Solaria Solarium |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|